De Shakespeare Club

De Gemeenschap
Première

Paleisdrama en queer comedy over een koningin, haar kinderen en de roze levensstijl

De Gemeenschap koppelt strijdbaarheid aan humor in een fraai kostuumdrama van toneelschrijver Rob de Graaf. Een autocratische vorstin heeft het moeilijk met haar twee kinderen, die zich meer bekommeren om de genegenheid van seksegenoten dan om hun koninklijke plichten. Een exotische minnaar, een manipulerende huisleraar en een bruuske zelfmoord maken het drama compleet. We leren, als een stuk in een stuk, ook de spelers achter de rollen kennen: leden van De Shakespeare Club, in een grijs verleden de voorloper van het COC.

De Shakespeare Club was in de jaren ‘40 en ’50 van de vorige eeuw de voorloper van het COC. Deze (met tegenzin door de overheid gedoogde) club voor mensen die ‘anders’ waren inspireert De Gemeenschap tot het maken van De Shakespeare Club. Een stuk over verbondenheid en het verborgene, over het bevechten van een identiteit, over solidariteit, conventies en afwijking.

Na de succesvolle queer stand-up-show Stand up, lie down (nominatie VSCD Mimeprijs 2015) en Stripverhaal (2016) komt De Gemeenschap nu met een nieuwe grillige voorstelling die strijdbaarheid combineert met humor. 

Bekijk hier de teaser

regie: Roy Peters  tekst: Rob de Graaf  met: René Geerlings, Anil Jagdewsing, Floyd Koster, Tessa Jonge Poerink, Christine van Stralen 

Geen actuele speeltijden