Jongeren

De vergeten zoon van Willem van Oranje

Tafel van Vijf

Bloedstollende rockopera over de droom van vrijheid

De vergeten zoon van Willem van Oranje is een bloedstollende rockopera over de droom van vrijheid en de nietsontziende wreedheid van het fundamentalisme. Over onze Vader des Vaderlands, Willem ‘de Zwijger’ van Oranje, die zijn leven in dienst van de vrijheid stelde, maar daarvoor zijn zoon moest opofferen.
Het is 1568, het jaar waarin de Tachtigjarige Oorlog uitbreekt. Willems oudste zoon, de veertienjarige Filips Willem, wordt door de hertog van Alva ontvoerd en belandt in Madrid in de gevangenis. Daar hersenspoelen de Spanjaarden hem en fluisteren hem negatieve informatie in over zijn vader. Prinses Isabella, de dochter van de koning, wordt verliefd op hem en hij op haar. Na de moord op Willem van Oranje krijgt Filips Willem van de Spaanse koning de positie van landvoogd der Nederlanden aangebonden, om zo de Nederlanden te verenigen. Wat moet hij doen? Zijn vader en diens gedachtegoed verraden?

tekst: Ad de Bont  regie: Mirjam Koen spel: Herman van Baar, Dorien van Gent, Sterre Konijn, Maarten Hutten, Pieter Verelst spel & muziek: Susies Haarlok decor & kostuums: Dieuweke van Reij

 

Promo Vergeten zoon from Tafel van Vijf on Vimeo.

Geen actuele speeltijden