Decemberdagen

Rudolphi Producties / Bijlmer Parktheater / Jette Derlagen

Familieverhaal waarin mooie herinneringen in verhuisdozen verdwijnen

Rudolphi Producties brengt na het succesvolle Paramaribo - Texel een nieuwe voorstelling van regisseur Jette Derlagen en actrice Helen Kamperveen. In Decemberdagen treffen een moeder en haar twee volwassen dochters elkaar in de aanloop naar kerst om het feest nog één keer samen te vieren in het ouderlijk huis. Als vanouds is er kerstbrood uit Suriname en is het huis feestelijk verlicht. Toch is alles anders; vader is er niet meer en moeder gaat bijna verhuizen.

Tijdens een schijnbaar vrolijke en ontspannen ontmoeting verdwijnen hun mooie herinneringen in dozen en naarmate de feestdagen dichterbij komen, vindt de waarheid zijn weg naar boven. Gebeurtenissen uit het verleden hebben niet alleen hun geboorteland verdeeld, maar ook sporen achtergelaten in dit kleine gezin. Wrok en loyaliteit raken met elkaar in conflict. Is hun liefde sterk genoeg om dat te overwinnen?

van & met: Helen Kamperveen, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Noah Blindenburg tekst: Esther Duysker regie: Jette Derlagen decor: Janne Sterke

Voorstellingen