DIDO DIDO

Nicole Beutler | NBprojects / Silbersee / Ulrike Quade Company
Language no problem

Fysieke operabewerking over de tragische koningin Dido

De tragische koningin Dido werd verdreven uit haar vaderland en verlaten door haar geliefde. Vier zangers, een poppenspeler en een danseres gaan op zoek naar de ziel van Purcells meesterwerk en bijten zich vast in Dido’s laatste woorden uit de aria ‘Dido’s Lament’: ‘Remember me but forget my fate’.

"De performers zingen, bewegen en musiceren stuk voor stuk geweldig en met prettig dedain voor genregrenzen. Bijzonder fraai is de percussieve solo van Raphaela Danksagmüller op de Slowaakse boventonenfluit fujara. En aan het slot duikt Purcell
toch nog even op, in de vorm van het Dido and Aeneas-slotkoor: na Dido’s eenzame dood is er troost in hartverwarmende samenzang." (NRC)

"Ontzeg jezelf niet misschien wel het mooiste stuk dat je ooit zult zien. Gun jezelf dat. Dat gevoel dat je wil dat het niet meer ophoudt. Omdat het ziel heeft. Omdat het je ziel raakt. Omdat het een kronkelende wilde verstillende verwarrende ontroerende intens prachtige strelende ademtocht is." (Musicalnieuws)

"Het is zo’n geliefd stuk muziek, dat het er om vraagt dat kunstenaars er iets bijzonders mee willen doen. Maar dat is ook het gevaar. Romain Bischoff, muzikaal leider van het eigenzinnige operagezelschap Silbersee, en regisseur en choreograaf Nicole Beutler zijn die uitdaging met succes aangegaan." (Theaterkrant)

"Uiteindelijk legt iedereen het af tegen de pure kracht van Purcells noten. De voorstelling eindigt met een kaakslag. Zie het maar eens droog te houden." (Volkskrant)

Dido Dido is een intieme opera, geïnspireerd op ‘Dido and Aeneas’ van Henry Purcell van choreografe Nicole Beutler, zanger en dirigent Romain Bischoff van Silbersee en theatermaakster Ulrike Quade

 met: Michaela Riener, Maya Alban-Zapata, Raphaela Danksagmueller, Tiemo Wang, Hillary Blake Firestone choreografie: Nicole Beutler muziek: Romain Bischoff poppen: Ulrike Quade

Geen actuele speeltijden