Ding Dong

Stichting Stroet / Feikes Huis / Duda Paiva Company

Relatietragedie naar Albee en Norén voor poppen en acteurs

Twee koppels nemen elkaar de maat tijdens een dinerdate. Wat een gezellig avondje had moeten zijn, wordt een krachtmeting in een slangenkuil. Geïnspireerd op Edward Albee en Lars Norén schrijft Rik van den Bos een hedendaagse relatietragedie voor twee poppen en twee acteurs over de breekbaarheid van geluk. Tegenwoordig hoor je gelukkig te zijn, ook al weten we lang niet altijd wat ons echt gelukkig maakt. Geluk is iets wat maakbaar is en waar je zelf verantwoordelijk voor bent.

Ding Dong gaat over mensen van nu, die leven in een hypermoderne tijd, met de wetenschap dat de computer hun werk beter zou uitvoeren. Mensen die vele mogelijke rollen, kansen, levens, carrières en vormen van liefde kennen. Ze denken te weten wat de ander zou moeten zijn om hen gelukkig te maken. Maar wat doe je als de ander niet is wie jij wilt dat hij of zij is? Wat als geluk zich niet laat dwingen?

Regie en Spel: Ko van den Bosch Concept & Spel: Harriët Stroet Tekst: Rik van den Bos. Choreografie poppen: Duda Paiva. / Dramaturgie: Pol Eggermont / Decor: Ascon de Nijs

Voorstellingen