Ding Dong

Stichting Stroet / Feikes Huis / Duda Paiva Company

Een compacte relatie-fuck-up, Gummbah-cartoon en tragedie inéén

Helga en Peter zijn een goed geolied koppel, dat efficiënt langs elkaar heen leeft. Ze zijn modern, geslaagd en hebben het idee dat zij de ultieme samenlevingsvorm gevonden hebben: hun wereld is ‘af’. Wanneer Helga vragen begint te stellen - aan zichzelf, de wereld waarin ze leeft en haar relatie met Peter - verandert de routineuze liefde in een epileptische machinerie. Terwijl Peter en Helga de duivels in hun eigen hel zijn, vormen poppen hun weifelende, humane tegenhangers. Wat lang ongezegd is, vindt nu ongefilterd in beelden en woorden zijn uitweg.

In DingDong vecht het onderbewuste het uit met het bewuste, beelden met woorden, beschaving met rauwe overlevingsdrang en het absurde met de realiteit. 

DingDong wordt gemaakt door Harriët Stroet, Ko van den Bosch, Rik van den Bos en Duda Paiva. Een coproductie van Stichting Stroet, Feikes Huis en Duda Paiva Company.

Idee en spel: Harriët Stroet Regie, tekst en spel: Ko van den Bosch Tekst: Rik van den Bos Choreografie en coaching poppen: Duda Paiva Toneelbeeld: Ascon de Nijs Dramaturgie: Pol Eggermont Licht: Mark Verhoef Geluid: Wilco Alkema Techniek: Daniel Patijn Decorbouw: Robin Hooijboer Poppen: Duda Paiva Atelier (Justyna Bernadetta Banasiak en Tim Velraeds)

Uit de pers

‘Rake poppen doorprikken geslaagd keurslijf'. Theaterkrant  

Geen actuele speeltijden