Jeugd / Familie
4+

DRIE

BonteHond / Maas Theater en Dans

Een stoere vierjarige drieling op avontuur

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. Maar de broertjes willen bij elkaar blijven en gaan uit protest op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën welkom zijn. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders.
Theater over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn. “Eenvoudig, vertederend en perfect in balans. Een juweeltje.” (NRC Handelsblad in 2002)

concept: Matthijs Rümke tekst: Bodil de la Parra regie: Dorien Folkers spel: Ayrton Fraenk, Niek van der Horst, Freek Nieuwdorp

pers

“Drie is een pareltje. Ze schakelen intuïtief, timen hun tekst magisch met elkaar en de muziek. En dan ontstaat er iets zeldzaams. Iets meeslepends dat recht het hart ingaat.” (Theaterkrant ****)

“Een spannend avontuur dat boeit van begin tot eind. Perfecte timing, komisch talent, mimiek en samenspel maken van Drie een bijzondere voorstelling.” (Theater- en musicalnieuws)

“Het is en blijft actueel en indrukwekkend om naar te kijken. Deze ode aan Matthijs Rümke is er één om u tegen te zeggen.” (I love theater ****)

Voorstellingen