Jeugd / Familie
4+

DRIE

BonteHond / Maas Theater en Dans

Een stoere vierjarige drieling op avontuur

De vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob loopt weg van huis. De oudste is zeventien dagen te vroeg geboren, heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. Maar de broertjes willen bij elkaar blijven en gaan uit protest op reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën welkom zijn. Onderweg beleven ze het ene avontuur na het andere. Ze kibbelen, hebben honger, vechten met koeienvlaaien en missen hun ouders.
Theater over de bijzondere onderlinge band van broers en over anders zijn. “Eenvoudig, vertederend en perfect in balans. Een juweeltje.” (NRC Handelsblad in 2002)

concept: Matthijs Rümke tekst: Bodil de la Parra regie: Dorien Folkers spel: Ayrton Fraenk, Niek van der Horst, Freek Nieuwdorp

pers

“Een avontuur op de paar vierkante meter. Prachtig en aanstekelijk voorstelbaar gemaakt voor jong publiek” (de Volkskrant ****)

“Drie is een pareltje. Ze schakelen intuïtief, timen hun tekst magisch met elkaar en de muziek. En dan ontstaat er iets zeldzaams. Iets meeslepends dat recht het hart ingaat.” (Theaterkrant ****)

“Wat we zien is het alfabet van toneel maken. Je snapt meteen waarom toneel zo mooi is. Deze drie jongens zijn voorbeeldloos prachtig. Drie spelers met het vermogen om niet alleen de woorden te laten fladderen maar ook heel hun lijven. De schakelingen, de slapstick-toverij, het flitsend handenwerk en de geestige mimiek – het gebeurt voor je neus, je zit erbij, je kijkt ernaar en je gelooft je ogen niet. Ze kunnen echt vliegen. Ook al is dat niet waar. Zo wou Matthijs dat. Voor een gretig publiek van de allerjongsten. En voor hun opa’s en oma’s. Met z’n allen nét vier zijn. En dan al dol op toneel.” (De Groene Amsterdammer)

“Drie is een liefdevolle uitgeklede en muzikale ode aan Matthijs Rümke Drie stoelen een technicus. Meer heb je niet nodig.” (Brabants Dagblad)

Een spannend avontuur dat boeit van begin tot eind. Perfecte timing, komisch talent, mimiek en samenspel maken van Drie een bijzondere voorstelling.” (Theater- en musicalnieuws)

“Het is en blijft actueel en indrukwekkend om naar te kijken. Deze ode aan Matthijs Rümke is er één om u tegen te zeggen.” (I love theater ****)

 

Geen actuele speeltijden