Jeugd / Familie
8+

EDWARD SCHARENHAND

Theater Sonnevanck

"Inventieve bewerking van duistere fantasy-klassieker. Een onderhoudend sprookje voor alle leeftijden dat echt spannend durft te zijn." (Theaterkrant ****)

 

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Altijd staan ze klaar voor hulp aan dier, plant en medemens. 

Op een dag staat er iemand op hun stoep. Hij heet Edward en is helemaal alleen. Edward is lief en zachtaardig maar aan beide armen heeft hij – in plaats van gewone handen – helaas een stel lange en vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria desondanks besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst in haar leven een stuk minder positief.

Maar heeft Edward niet ook, net als iedereen, recht op een veilig thuis en wat geluk? Blijft Magdalena de enige in Gul die moeite met hem heeft? Hoe tolerant is Gul eigenlijk echt? En… hoe ongevaarlijk is Edward? Een zoetzure komedie over goed en kwaad en de dunne grens daartussen. Losjes gebaseerd op Tim Burtons’ sprookjesachtige film Edward Scissorhands.


tekst, regie en liedteksten: Marije Gubbels compositie: Freek den Hartogh spel & zang: Dorien van Gent, Freek den Hartogh, Marcel Osterop, Juul Vrijdag dramaturgie: Flora Verbrugge regieassistent: Leoni Pirenne

Pers

Deze theaterversie is bijna net zo vervreemdend, sprookjesachtig en dubbelzinnig als de originele cultfilm Edward Scissorhands.
Goed versus kwaad en foute motieven achter nobele daden, dat alles draait ludiek een kwartslag in deze stapvoets tollende carrousel vol caviakooien, collectebussen, struiken en pruiken. 
Een fraai moreel sprookje op draaiplateau, dat spannend hinkstap-springt over de diffuse scheidslijn tussen goed en kwaad.” (Volkskrant ****)

"Inventieve bewerking van duistere fantasy-klassieker. Een onderhoudend sprookje voor alle leeftijden dat echt spannend durft te zijn." (Theaterkrant ****)

 

 

Geen actuele speeltijden