En dus zal ik weer gaan

Ilay den Boer

Muziektheater over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid.

En dus zal ik weer gaan is een muzikale theatervoorstelling over het spanningsveld tussen vrijheid en egoïsme en het streven naar gelukzaligheid. Waar stopt vrijheid en begint egoïsme? Rik is vader, zanger en dakloos. Met een laatste concert bezingt hij zijn zelfverkozen vrijheid, maar ook het verlangen naar zijn dochter. Als onderdeel van de research werkte Ilay den Boer bij Het Leger des Heils Dordrecht. Hierdoor ontmoette hij vele mensen die in een kwetsbare fase van hun leven verkeerden. Hij leerde de perspectieven van mannen als Rik van binnenuit kennen.

Concept en Regie: Ilay den Boer Tekst: Jurjen Sytsma Muziek en Spel: René Jonker, Rosalie Wammes en Myrthe Boersma Songteksten & Vertalingen ‘Oud Zuid’: Gert den Boer en Dries van der Werf Muziekadvies: Paul Koek/Veenfabriek Techniek: Shai Solan

TG Ilay werd in 2011 opgericht door theatermaker Ilay den Boer (1986). In het verleden maakte Ilay den Boer de succesvolle reeks Het Beloofde Feest over zijn geboorteland Israël. De reeks speelde in binnen- en buitenland. Hij ontving hiervoor verschillende onderscheidingen o.a. de Charlotte Köhler prijs 2011, de BNG Nieuwe theatermakers prijs 2011 en zijn voorstellingen werden zowel voor Het Nederlandse als het Vlaamse Theaterfestival geselecteerd. Het boek Het Beloofde Feest dat hij met Jurjen Sytsma schreef werd in 2018 uitgebracht door Uitgeverij Meulenhoff.

PERs (over eerder werk van Ilay den Boer):

“Een toonbeeld van toneel over grote vragen en grote conflicten, met vertwijfeling als ondertoon.” – NRC Handelsblad

Voorstellingen