Jeugd / Familie
8+

ENKELTJE MARS

Het Filiaal theatermakers

"Een van de meest grappige, creatieve en spannende voorstellingen die ik in de afgelopen jaren zag." (AD Utrecht *****)

Waarom zou je ruim acht maanden reizen om vervolgens op een planeet aan te komen waar niks te beleven valt? Geen familie, geen vrienden, geen blauwe lucht. Toch zijn er mensen die best een enkele reis naar Mars willen maken, omdat het avontuur ze nu eenmaal in het bloed zit. Maar hoe voelt het eigenlijk om zo ver weg van de aarde te zijn? En waarom zou je je opofferen voor een groter doel? Is dat moedig of eigenlijk een beetje dom? Het Filiaal theatermakers zoekt het voor je uit! Compleet met miniatuurplaneten, filosofische overwegingen, meerstemmige zang, live videobeelden en plantaardige muziek maakt het gezelschap een kosmische voorstelling over de rode planeet. 

tekst & regie: Monique Corvers compositie: Gábor Tarján videobeeld: Ramses Graus spel, muziek en zang: Gábor Tarján, Karin Jessica Jansen, Eileen Graham, Boy Ooteman

Workshop

Doe na afloop mee met de GRATIS workshop en test jouw astronautenvaardigheden, want rond 2030 staan de eerste reizen naar Mars gepland! Reserveer wel even een kaartje.

pers

"Een van de meest grappige, creatieve en spannende voorstellingen die ik in de afgelopen jaren zag. Wat een energie en creativiteit! Wat een liefde voor het vak! Een audiovisueel spektakel." (AD Utrecht *****)

"Enkeltje Mars weet met ingenieuze trucage een landing op Mars te suggeren. Knap gemaakt theater dat veel vraagt van de acteurs." (Volkskrant)

"Componist Gábor Tarján tovert met allerlei elektronica en wonderlijke blaasinstrumenten een spannende en verrassende soundscape tevoorschijn waarbij zelfs cactussen geluid produceren." (Theaterkrant)

publieksreacties

"Enorm leuke familievoorstelling ‘Enkeltje Mars’ van @hetfiliaal gezien gisteren. Aanrader!" (Govert Schilling, sterrenkundige)

"Wat een geweldige voorstelling!" (Kidsproof Utrecht)

"Net terug van première Enkeltje Mars van Het Filiaal. Absolute aanrader!" (Inge Loes ten Kate, Marswetenschapper Universiteit Utrecht)

Maak je eigen ruimtefoto

Maak na afloop van de voorstelling je eigen ruimtefoto mét helm in onze foyer!

 

Geen actuele speeltijden