Explorer/Prometheus ontketend

URLAND / CREW

CREW en Urland  tonen de wilde (on-)mogelijkheden van het internet

Performance collectief Urland (Rotterdam) en CREW van pionier/kunstenaar Eric Joris (Brussel) duiken in cyberspace en creëren een nieuwe werkelijkheid. Hoe gaan we om met onze nieuwe vrijheid? Hoe ver kunnen we het lichaam laten transformeren en/of laten verdwijnen? Hoe wordt iets concreets tot een abstractie, en vice versa? Waar zijn wij?

CREW/B.C. (Before Computer) en Urland/A.C. (After Computer) tonen ons de wilde mogelijkheden en onmogelijkheden van het internet en de inwisselbaarheid van idealen en werelden in een stormachtige remix van klassieke tragedie en electronic art.

van & met: Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet, Eric Joris

pers

"Zo is de voorstelling Explorer/Prometheus ontketend technisch baanbrekend, met acteurs in live-action suits, van die interactieve pakken waarmee Hollywood Gollum liet leven in Lord of the Rings. Inhoudelijk overdondert hij ook. ‘B.C.’ betekent voor Urland niet ‘before Christ’ maar ‘before Computer’, met 1994 als het jaar nul, want toen bekeerde de wereld zich tot internet. De mens erkent internet hier als universum. Hij versmelt met zijn avatar en belandt, boldly gone where no man has gone before, in het grote niets van de onsterfelijkheid" (Joyce Roodnat).

"Onderzoeken is precies wat de whizzkids van Urland en CREW doen. Als hedendaagse Prometheusen schetsen zij ons het begin en het einde van het internettijdperk" (Theaterkrant)

 

Geen actuele speeltijden