Bijgeboekt

Face to Face

Firma Ducks / Liliane Brakema

Dansant, absurd, teksttheater over de zoekende mens te midden van anderen

De jonge succesvolle psychiater Jenny verblijft een zomer bij haar grootouders. Haar man is in Amerika, haar dochtertje op zomerkamp en hun huis is verkocht. Los van haar dagelijkse omgeving probeert ze de regie over haar leven te bewaren. Maar nieuwe dromen, oude angsten en onverwachte ontmoetingen brengen haar in een schemerzone die niet zo eenvoudig te controleren blijkt.

In een tijd waarin onafhankelijkheid zowel het hoogst haalbare ideaal is, alsook de oorzaak van stress, gaat Brakema op zoek naar het verbinding. Hoe kunnen we in een veranderende wereld juist onze afhankelijkheid omarmen?

Liliane Brakema regisseert Ingmar Bergmans Face to Face, fysiek teksttheater over de zoekende mens te midden van anderen. In haar werk zet Liliane Brakema een sterke beeldtaal tegenover een gevoelige tekst. Eerder gooide ze hoge ogen met haar voorstelling De Wilde Eend.

tekst: Ingmar Bergman regie: Liliane Brakema vertaling: Rita Törnqvist-Verschuur spel: Nettie Blanken, Joost Bolt, Theo de Groot, Eva Kijlstra, Maartje van de Wetering

Over Liliane Brakema
Liliane Brakema studeerde in 2015 af aan de regieopleiding in Amsterdam. In haar werk combineert ze helder vormbesef met een gevoelige regiestijl. In haar voorstellingen ontwikkelt ze een beeldtaal die ze onafhankelijk naast een bestaande (toneel)tekst plaatst. Eerder dit jaar maakte Liliane Brakema bij Toneelschuur Producties 'Starring #19: Woyzeck'.

De pers 

"Brakema laat zien dat de personages zich niet uit hun vastgelopen leven kunnen bevrijden." (NRC ****)

Lees hier het interview met Liliane Brakema in de Volkskrant. 

Geen actuele speeltijden