Jeugd / Familie
5+

FOEI

BonteHond

Foute voorstelling voor slechte kinderen

Waarom zijn ongezonde dingen het lekkerst en zijn verhalen waar je slim van wordt zo suf? En waarom mag je niet in je neus peuteren terwijl die gemaakt lijkt voor je vinger? Kortom, waarom is slecht leuk en goed saai?
In Foei kunnen twee jongens zich niet inhouden. Daarom besluiten ze elkaar te trainen in wilskracht. Niet spugen op de grond, niet snoepen uit de koektrommel en niet uit bed kruipen om met de iPad te spelen. Zo snel mogelijk willen ze nette, voorbeeldige mensen worden. Om daarna anderen te leren net zo goed te worden als zij. Want slecht zijn is toch het laatste wat je wilt… of niet soms?
Foei is een wedstrijd zelfbeheersing waarin alle verleidingen als draken bestreden worden.


concept & idee: Raaijmakers en Geerlings regie: René Geerlings spel: Job Raaijmakers, Maurits van den Berg muziek: Wim Conradi

pers

“Kolderieke experimenten rondom goed en kwaad. Regisseur René Geerlings voelt met Foei die eeuwige morele worsteling met al z’n dooddoeners, verleidingen en valkuilen op een frisse manier aan de tand. Vermakelijke kleutervoorstelling.” (Theaterkrant)

“Slapstick vereist vooral een knappe timing. Job Raaijmakers en Maurits van den Berg zijn daar in regie van René Geerlings enorm bedreven in.” (Volkskrant ****)

“In FOEI onderwerpen ze zichzelf aan experimenten waarbij ze herkenbare verleidingen moeten zien te weerstaan, zoals het passen op andermans gebakje en het onderdrukken van het eigenbelang. Ondertussen ondermijnen ze de ander met vals spel, spiegelruiten, neparmen en slagroomgevechten. Tot grote hilariteit van het publiek. Dat leeft mee, alsof hun eigen jonge leventje ervan af hangt. Ze staan nog net niet op de banken. Dit is duidelijk hun opstand.” (Volkskrant ****)

“De twee spelers zijn vanaf de eerste seconde charismatisch, je kan gewoon niet stoppen met naar ze te kijken.” (I Love Theater) 

Geen actuele speeltijden