ForsterHuberHeyne

de KOE / de NWE tijd / Staatstheater Mainz

"Een prikkelende en intrigerende voorstelling in een eigenzinnige stijl, die een frisse wind door het theater doet waaien." (Theaterkrant)

Theatermaakster Rebekka de Wit en Willem de Wolf, een van de drie leden van de artistieke kern van de KOE, schrijven elkaar brieven over liefde en radicaliteit. Brieven die ze ondertekenen met Georg Forster en Therese Heyne. Ze verplaatsen zich in het beroemde echtpaar dat in Mainz leefde ten tijde van de Franse Revolutie. Hij is wereldreiziger en revolutionair, die uiteindelijk tijdens Robespierre’s terreur gedesillusioneerd, ziek en eenzaam in Parijs sterft. Zij is schrijfster, uitgeefster en geëmancipeerde vrouw, die er naast haar huwelijk openlijk een minnaar op nahoudt: Ludwig Huber.

De briefwisseling tussen Rebekka en Willem vormt het hart van hun nieuwe theatertekst die draait rond het begrip wisselingen: stemmingswisselingen, regeringswisselingen en liefdeswisselingen. Een stuk over revoluties dus, over veranderingen in een tijd dat in Europa de allereerste ideologische oorlog woedt en ‘Alle Menschen werden Brüder’ nog moet worden geschreven.

met: Suzanne Grotenhuis, Vincent Doddema, Willem de Wolf eindregie: Peter Van den Eede tekst: Willem de Wolf en Rebekka de Wit vertaling: Christine Bais decor: Jasper Rigole muziek: Pol Geusens dramaturgie: Jörg Vorhaben

 

Geen actuele speeltijden