Gidsland

Mugmetdegoudentand
Première

Nieuwe actuele komedie over Nederlandse identiteit met Guy Clemens, Anniek Pheifer e.a.

Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een jonge, bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma. De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding. Een maand later treffen de drie elkaar in een live talkshow op televisie. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal op elkaar. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien.

Mugmetdegoudentand, schrijver Nathan Vecht en regisseur Lineke Rijxman maken na het veel geprezen Kunsthart een nieuwe actuele komedie over de Nederlandse identiteit. Over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wel iets op het spel staat?

 met: Guy Clemens, Anniek Pheifer, Xander van Vledder, Ilke Paddenburg tekst: Nathan Vecht regie: Lineke Rijxman

PERS

"De problematiek is herkenbaar en serieus, de toon licht, soms hilarisch, en dat werkt goed. De acteurs stappen van de ene rol in de andere, maar blijven steeds geloofwaardig, in welke malle situatie ze zich ook bevinden" (Volkskrant ****)

"Er is alle ruimte om komisch te doen, geen aanleiding om diep te gaan. Aanvankelijk heeft dat een bevrijdende, hilarische werking: leve de spiegel die het theater ons voorhoudt. Maar na verloop van tijd vergaat je het lachen om de ongein, verpakt in Vechts prachtige herwerking van de catchy phrases waarmee Nederland zichzelf al schermend gaande houdt " (Theaterkrant ****).

"Uitbundig, intelligent toneelfeest" (Scenes).

Geen actuele speeltijden