God.

BOG.

BOG. speelt GOD. 25 & 26 nov in de Toneelschuur

GOD

GOD_BOG_foto Wannes Cre Toneelschuur Haarlem

God

GOD_BOG_foto Wannes Cre Toneelschuur Haarlem

GOD

GOD_BOG_foto Wannes Cre Toneelschuur Haarlem

GOD

GOD_BOG_foto Wannes Cre Toneelschuur Haarlem

GOD

GOD_BOG_foto Wannes Cre Toneelschuur Haarlem

GOD

GOD_BOG_foto Wannes Cre Toneelschuur Haarlem

god

God door BOG Haarlem Toneelschuur

Over geloven en het menselijk verlangen naar het begrijpen van het onbegrijpelijke

Voor de vorige voorstelling MEN. won BOG. in september nog de prestigieuze BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Nu komt de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers met de gloednieuwe voorstelling GOD. In GOD. onderzoekt BOG. het fenomeen ‘geloven’ in de levens van gelovigen en niet-gelovigen: Allah, Ajax, Sinterklaas, Steve Jobs, de liefde, de goedheid van de mens, uzelf, de ander en aliens. GOD. gaat over het verlangen alles te willen vatten, over het benoemen van het onbenoembare, het begrijpen van het onbegrijpelijke.

BOG. maakt theater door in gesprek te gaan met experts, ervaringsdeskundigen en publiek en daardoor met vele subjectieve ervaringen een zo objectief mogelijke blik op het onderwerp te richten. 

van & met: Benjamin Moen, Lisa Verbelen, Judith de Joode, Sanne Vanderbruggen eindregie: Erik Whien

Op 26 november gaat BOG. in gesprek met het publiek en stadsdominee Tom de Haan. 

pers

"Door de muzikaliteit van de tekst, de finesses van de associaties, de kleine filosofische pareltjes en de fijne, taalgevoelige speelstijl van de vier acteurs gaat in het hoofd van de toeschouwer een schatkamer aan beelden, gedachten en ideeën open. Via de poëtische omweg weet GOD. in een ruim uur toch slim een aantal kernelementen van religie bij de kop te vatten: de behoefte aaan een groep, aan troost, hoop of zekerheid" (Trouw ****).

"Hier in de zaal gebeurt het en ontvouwt zich een spannend geheel dat soms de vorm van een lezing heeft, soms van een intiem gesprek tijdens een wandeling, nu eens een gedicht voor meerdere stemmen, dan weer een komische dialoog, en eerst langzaam, dan snel bouwt het naar een mooi muzikaal samenspel van stemmen. Als je je eraan kunt overgeven komt het in de buurt van een geslaagde mis: via God tot de mens en zo tot jezelf komen" (Theaterkrant ****).

"Met hun aardse, heldere en oprechte performance weet het collectief de grote kloof tussen de ongrijpbare thematieken en het publiek moeiteloos te slechten" (Parool ****).

"Vanuit zo divers mogelijk perspectief benaderen ze hun onderwerp, om het te proeven en uit te spugen, neer te zetten en omver te schoppen, te herhalen en te rangschikken, in woord en een enkel gebaar. Soms vallen er stiltes, soms gaat het rap. Het effect is een flitsend en associatief spel met taal en betekenis, droogkomisch gebracht" (Volkskrant ***).

Lees hier een interview met dramaturge Roos Euwe

Geen actuele speeltijden