Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol

Dimitri Verhulst & Corrie van Binsbergen

Enerverende film voor de oren

In zijn kenmerkende stijl, scherp, bijtend met een ironische onderlaag, schetst Dimitri Verhulst in Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol de evolutie van de mensheid. Vanaf het moment dat we op twee benen gingen lopen tot en met de jaren dat we elkaar naar de andere wereld zijn gaan bombarderen. Corrie van Binsbergen componeerde op dit ‘curriculum van smeerlapperij’ een muzikale literaire trip, een enerverende film voor de oren. Samen met Verhulst en haar hybride ensemble, dat jazz, pop, klassiek en moderne muziek hand in hand laat gaan, scheert Van Binsbergen langs literaire ravijnen en ongekende muzikale hoogten. Corrie van Binsbergen heeft de afgelopen decennia naam gemaakt met deze vorm van literaire concerten, zij werkte samen met onder anderen Remco Campert, Toon Tellegen en Griet Op de Beeck.

performance: Dimitri Verhulst gitaar: Corrie van Binsbergen piano: Albert van Veenendaal bas: Hein Offermans klarinetten en saxen: Jasper Blom drums en percussie: Alan Purves fagot en saxen: Jan Willem van der Ham en Sun*Sun*Sun String Orkestra (viool: Jeroen Baert, altviool: Yumika Lecluyze, cello: Seraphine Stragier)

Na afloop van de voorstelling is de LP van de Godverdomse Dagen op een Godverdomse Bol te koop voor 20 euro in plaats van 24,99 euro. De LP bevat ook een digitale luistercode en is bovendien gesigneerd door Dimitri Verhulst en Corrie van Binsbergen. Een echte collectors item dus in een zeer beperkte oplage. 

PERS 


Godverdomse dagen… is een uitbundige muzikale roadtrip waarin Verhulst met wellust verhaalt over de „smeerlap” die de mens is, verzot op het nastreven van primaire driften. Het mensbeeld is zwartgallig en bitter, maar Verhulsts vindingrijke, extatische taalwonderwerk blijft twee uur lang boeien. Zelf geniet hij als eerste van de woordenstroom, die hij brengt als een jazzmuzikant zijn improvisaties. In dit opzicht passen compositie en taal prachtig bij elkaar" (NRC Handelsblad ****)

"Het is mooi hoe taal en muziek afwisselend het voortouw nemen, maar nog mooier als ze elkaar gelijktijdig versterken. Bijvoorbeeld als evenredig met het ontdekken van het vuur, de muziek aanzwelt en grillig om zich heen klauwt, als vlammen die zich een willekeurige weg naar buiten banen" (Het Parool ****)

Geen actuele speeltijden