Jeugd / Familie
8+

Hallo familie

Maas theater en dans

"Een uitbundig familiefeest en kleurrijk spektakel." 
(de Volkskrant ****)

Het is druk in huis. Vader en moeder vieren feest, oma is op bezoek om op te passen. De nacht is lang en jij kan niet slapen. Maar dit avontuur lijkt wel een droom, met poppen die tot leven komen, een woeste zee in je slaapkamer en een buurman die verandert in een ijsbeer. En wie is toch dat groene mannetje? Hierna ga je heel anders naar je familie kijken.

Hallo familie is een wonderlijk warme voorstelling, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Via de ogen van een kind zie je een familie die steeds vreemder en vrolijker wordt.
Een dromerige dans- en theatermix van de makers van 'Liefde' (winnaar Gouden Krekel 2017, nominatie VSCD Mimeprijs). “Herkenbaar, aanstekelijk en bovenal hartverwarmend” aldus de Mimejury.

concept & regie: Moniek Merkx met: Anne Fé de Boer, Marieke Dermul, Cherella Gessel, Gihan Koster, Hali Neto, Freek Nieuwdorp, Jurriën Remkes, Reina Drewes, Isa van Bekkum muziek: Joop van Brakel choreografie: Art Srisayam decor: Sanne Danz kostuums: Nicky Nina de Jong licht: Gé Wegman


pers

“Fantastisch zijn de hippe glitterkostuums, de cartooneske pruiken, de ravissante dierenmaskers, de breakdance-capriolen van de dinokikker (Gihan Koster) en de mimische optocht van (vreemdgaande) familieleden. Een uitbundig familiefeest en kleurrijk spektakel." (de Volkskrant ****)

“In Hallo familie weten Moniek Merkx en haar team die wereld, waar we maar een paar jaar in wonen, totdat we er de baas van moeten worden, heel zorgvuldig te vangen. Dat doen ze op een voor Maas kenmerkende manier: wervelend, kleurrijk en muzikaal." (Theaterkrant)

"Elk kind moet naar Hallo Familie (en elke volwassene ook). De spelers van Hallo Familie beheersen mime en bewegingstheater tot in de finesses, of het nu de bewegingen van het groene mannetje zijn of de sensuele dans die onderbroken wordt door een jaloerse derde, het klopt, het is mooi en het verveelt geen seconde. Er is geen woord teveel en geen noot te weinig. Vijf sterren en een dikke tien voor Maas!" (Theater en Musicalnieuws)

“Een bonte familiestoet met soms pijnlijk herkenbare gevoelens want familie is ook reuze ingewikkeld. Een poëtische polonaise in de prachtigste kostuums. Ontroerende dansjes en een hilarische Skibidi. Zalige soundtrack van Joop van Brakel met een verknipte André Popp en Eternal Flame van de Bangles mooier en ontroerender dan ooit. Je zingt nog dagen ‘Knalfuif, knalfuif, wat een fijne knalfuif!’. Een voorstelling die je in je hart mee neemt opdat je nooit vergeet om met kinderogen naar de wereld te kijken.” (MaandagDaandag)

“Regisseur Moniek Merkx houdt een knappe balans tussen uitbundigheid en verstilling. Hallo familie is tussen de vele meer expliciete familievoorstellingen die (zoals elk jaar) rondom kerst gemaakt worden, een zeer bijzondere en zeker niet minder toegankelijke productie.” (Parool)

Geen actuele speeltijden