Hamlet 0.2

Jan Decorte / Bloet

Op zoek naar de ziel naar van Shakespeares Hamlet

Jan Decorte en Sigrid Vinks maken Hamlet 0.2 samen met de nieuwste generatie theatermakers, Ellis Meeusen en Lisah Adeaga, twee jonge vrouwen in het laatste jaar van hun toneelopleiding. In alle opzichten is dit een spannend project. Er wordt niet terug gegrepen naar vertrouwde patronen. Zowel het opzet als de werkwijze voor deze voorstelling verschillen van vorig werk. 'Le nouveau Jan Decorte est arrivé’, zou men kunnen stellen. 

Met fragmenten uit 2 Hamletversies van Jan Decorte -‘In het Kasteel’ 1985 en ‘Amlett’ 2000 – wordt een vrouwelijk universum gecreëerd. Zonder dat er een strikt narratieve structuur wordt gevolgd ontdekt men in deze abstract-poëtische wereld toch alle sleutelmomenten uit Hamlet.  

‘Putting sex back into feminism’ is een quote die acteur Benny Claessens onlangs stuurde. En dat doen de drie vrouwen in 'Hamlet 0.2'. De schoonheid van de schriftuur van Jan Decorte confronteren ze met een souvereine vrouwelijke lichamelijkheid. Niet gekleurd door een mannelijke blik, maar getuigend van een krachtig vrouwbeeld.

met: Lisah Adeaga, Jan Decorte, Ellis Meeusen, Sigrid Vinks decor:Johan Daenen licht. Luc Schaltin video. Nelson Polfliet

Geen actuele speeltijden