Heimat 3, how to build a home

De Nwe Tijd

Grappige, hoopvolle poging om een huis te bouwen

De Engelsman James Wood plaatste in 2016 een noodkreet onder een filmpje op YouTube. Zijn beste vriend had net zelfmoord gepleegd. Hij voelde zich schuldig omdat hij zijn telefoon niet opgenam toen zijn vriend belde. Na opnieuw een wanhoopskreet werd hij overladen door virtual hugs, hartjes en advies.
De Nwe Tijd ging naar hem op zoek. Wie is hij? Waarom plaatste hij dat bericht bij de song ‘How to build a home’? Met deze vragen, via zoekgeschiedenissen, handleidingen en het gebrek eraan, doet De Nwe Tijd een even grappige als droevige, hoopvolle en genadeloze poging om een huis te bouwen. Voor James Wood. En voor iedereen die een beetje op hem lijkt.

Heimat 3 is de derde voorstelling in een reeks losstaande voorstellingen, die vertrekken vanuit een doorlopend onderzoek naar verbondenheid.

Bekijk hier de trailer

van & met: Harald Austbø, Tim David, Rebekka de Wit, Suzanne Grotenhuis, Matthias Van den Brul, Freek Vielen muziek: Harald Austbø dramaturgie: Tobias Kokkelmans lichtontwerp: Sander Salden kostuumontwerp: Sabina Kumeling decoruitvoering & technische ondersteuning: Ron Van Eycke, Tom van de Oudeweetering

Lees hier een interview met De Nwe Tijd over Heimat 3: Eenzaamheid in het YouTube-tijdperk

PERS

"De Nwe Tijd maakte een vindingrijke en hartverwarmende voorstelling over eenzaamheid" (Volkskrant****).

"Melancholieke avond vol muziek en filosofisch getinte overpeinzingen" (Theaterkrant)

"De Nwe Tijd zet kroon op Heimat-trilogie" (De Morgen).

Geen actuele speeltijden