HIT Finale

Amateurtoneel

Hart voor jong talent tijdens HIT

Op 25 juni vindt de jaarlijkse Theater finale plaats van het HIT (Haarlems Interscholair Toernooi). Elf scholen voor Voortgezet onderwijs uit Haarlem en omgeving doen mee aan HIT.  Zij strijden om de eerste plaats in diverse categorieën. In april hebben de finales plaatsgevonden in de categorieën Klassieke Muziek, Eigentijdse Muziek (singers en songwriters), Beeldende Kunst , Mode en Poëzie. In juni volgen de finales Dans , Kleinkunst en Theater!

Dit jaar is een jongerenjury theater met daarin negen leerlingen van diverse scholen samengesteld. Onder de professionele leiding van theatermaakster Marlies Hasebos hebben zij de theaterproducties van alle HIT scholen bekeken en beoordeeld. De producties die zij hebben genomineerd zullen op 25 juni een klein gedeelte van het stuk opvoeren! Publiek is welkom en zal verrast worden door het hoge niveau van jong talent!

Lang voordat Idols, The Voice en andere talentenshows onze tv-avonden vulden had Haarlem al het HIT. Vanaf het allereerste begin (1947!) is het HIT een begrip in Haarlem en inmiddels een niet meer weg te denken kunstevenement voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs in de regio.
Voor het vierde achtereenvolgende jaar is de organisatie van het HIT in handen van Hart, hét centrum voor kunst, cultuur, kennis en muziek in Haarlem.
De finaleavonden van het HIT zijn dé kans om jong talent te bewonderen.

Geen actuele speeltijden