Jeugd / Familie
4+

HOE LICHT KAN EEN WOLK ZIJN?

Feikes Huis / Het Houten Huis

Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort

Ik ben Das. Ik ben dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust en overzie ik alles. Ik draag een hoed om mijn gedachten en overpeinzingen bij elkaar te houden. Maar pas geleden heeft een specht een gat in mijn hoed gepikt en daar is hij in gaan wonen. Hij heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil. Maar dan piepen er door dat gat meteen weer nieuwe gedachten mijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten, maar ook prangende vragen, zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Hoe licht kan een wolk zijn? is een muzikale en beeldende voorstelling voor jong en oud rondom de thema's ‘stress’ en ‘meditatie’. Drie mensen spelen das; de een bakt potten, de ander maakt muziek en de derde doet aan karate. Alle drie proberen ze eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is.

concept: Meike van den Akker, Gienke Deuten regie: Gienke Deuten eindregie: Elien van den Hoek met: Radek Fedyk, Maarten Smit, Meike van den Akker dramaturgie: Loes van der Pligt poppen: Meike van den Akker vormgeving: Liesje Knobel kostuums: Sanne Lips

Pers

"Oogstrelende voorstelling." (Dagblad van het Noorden ****)

"De manier waarop de drie acteurs dit verhaal verbeelden is prachtig. Met een langzaam uitrollend doek, schitterend poppenspel van Meike van den Akker en Maarten Smit en met de sfeerbepalende muziek van de onmisbare multiinstrumentalist Radek Fedyk leiden zij het jonge publiek bedaard maar vastberaden een ander universum binnen, een universum vol eenvoudige poëtische teksten en een fraai vormgegeven decor." (Leeuwarder Courant ****)

Geen actuele speeltijden