Holy F

Rudolphi Producties / Eva Marie de Waal & Sophie van Winden
Première

Theatrale barometer van het feminisme

Feminisme is hip. Kranten staan er bol van, popsterren maken er liedjes over en elke maand verschijnt er wel een boek van iemand die claimt te weten wat vrouwen willen. Maar hoe staat het er nu werkelijk voor met de positie van de vrouw? Sophie van Winden en Eva Marie de Waal zoeken het uit, elke avond live bijgestaan door schrijver en filosoof Simone van Saarloos.

Voor het historisch perspectief kruipen zij in de huid van enkele feministen van het eerste uur. Waarvoor streden zij? En wat hebben Virginia Woolf, Simone de Beauvoir, Aletta Jacobs of de suffragettes tegen de moderne vrouw te zeggen? Zien zij een verwend prinsesje of zijn ze trots op hoe zij met haar verworven vrijheid omgaat? Met de nodige zelfspot peilen Eva Marie en Sophie de stand van de emancipatie anno 2016. Samen met hun publiek gaan ze op zoek naar nog altijd sluimerende vooroordelen en hardnekkige misverstanden.

Een voorstelling die zowel vrouwen als mannen verrast en verwart.

tekst en spel: Eva Marie de Waal, Sophie van Winden, Simone van Saarloos; eindregie Mirjam Koen

Waal en Wind is een collectief van Eva Marie de Waal en Sophie van Winden. Voor deze productie zijn zij een samenwerking aangegaan met schrijfster/ filosoof Simone van Saarloos (Jongste Zomergast ooit in oktober 2015)

Geen actuele speeltijden