How to build a universe

Theater Rotterdam / Davy Pieters

Toeval bestaat niet, toch?

We leven in een ogenschijnlijk maakbare wereld. Met alle technologie kunnen we eindeloos op de wereld inzoomen en het leven controleren en manipuleren. Denk aan alle beveiligingscamera’s die ons dag en nacht monitoren of aan Facebook die jouw nieuws selecteert. We laten ons in dit digitale tijdperk daardoor steeds meer leiden door de algoritmes die daarachter schuilgaan. Met het grootste gemak dragen we onze zoektochten en creativiteit daaraan over. 
Toch beginnen de grootste ontdekkingen per toeval. Zowel in één mensenleven als in de hele mensheid. Plotseling gezien door het oog van de mens, met een impact waardoor je nooit meer hetzelfde naar de wereld kan kijken. Kunnen wij met al onze technologie zelfs wereldveranderende inzichten regisseren? En als dat zo is, hoe beïnvloedt dat ons perspectief op de wereld? Op ons leven? En op onszelf? 
How to Build a Universe ontleedt het toeval. Regisseur Davy Pieters tornt daarbij zowel aan de wetten van het theater als aan de wetmatigheden van de wereld, met een beeldende, filmische, fysieke en muzikale voorstelling als resultaat.

Concept & regie Davy Pieters Spel Niels Kuiters, Mees Borgman, Ayrton Fraenk, Judith Hazeleger, Syoma Ekhart Muziek Jimi Zoet Compositie zang Lisa Verbelen Zangcoach Béni Csillag Kostuumontwerp Erik Bosman Decorontwerp John Thijssen i.s.m. Davy Pieters Lichtontwerp Axel Dikkers Geluid Arjen Fortuin Rekwisieten Juliette Mout
Regieassistent Lynn Schutter Stage muziek Mauro Casarini Productieleider Anne van Buuren Productie Theater Rotterdam

Geen actuele speeltijden