Jeugd / Familie
8+

ISHI, indianenwijsheid voor de 21e eeuw

Het Filiaal Theatermakers

Waargebeurd en sterk indianenverhaal, dat nog steeds tot de verbeelding spreekt

Stel je eens voor: al jaren leef je verborgen in de wildernis. Maar dan sijpelt ook daar de moderne tijd door. Uiteindelijk lukt het je niet meer om te leven volgens de 'Weg van je voorvaderen'. Wat doe je dan? ISHI Indianenwijsheid voor de 21e eeuw is geïnspireerd op de prachtige en wonderlijke boeken van boswachter Peter Wohlleben en dierenarts Charles Foster. En op het waargebeurde verhaal van Ishi, de laatste Yahi-indiaan. Uitgehongerd wandelt de jonge indiaan Ishi in de zomer van 1911 ineens de twintigste eeuw binnen. Hij is meteen een bezienswaardigheid en wordt overal uitgenodigd.
Een filosofische en tegelijkertijd lichtvoetige voorstelling met prachtige liedjes vol Braziliaanse invloeden. 

regie & tekst: Monique Corvers compositie coach : Gabor Tarjan beeld: Ramses Graus regieassistentie: Joy Slaats toneelbeeld: Jan van Hoof kostuums: Lisa Louwers lichtontwerp: Richard Bron spel: Mirthe Klieverik, Hok Tan compsotie & zang: Jasmin Godoy licht techniek/coordinatie: Joost Giesken geluids- & videotechniek: Jurriaan Giele vervoer decor/bouw: Jasper Brouwer

pers

“Van een mooi, treurig verhaal maakt de Utrechtse groep Het Filiaal Theatermakers een warmbloedige muziektheatervoorstelling. De vele kleine, visuele grappen van de acteurs zorgen ervoor dat het licht en leuk blijft." (de Volkskrant)

"Het Filiaal heeft met ISHI indianenwijsheid voor de 21e eeuw een vlotte, educatieve voorstelling gemaakt waar je over blijft nadenken." (Het grote recensieboek)

Geen actuele speeltijden