Jeugd / Familie
8+

KID.

Het Zuidelijk Toneel / BOG. / HetPaleis

“Fenomenale voorstelling over én voor volwassenen en kinderen.Ga dit zien en neem als het even kan een kind mee (lenen is ook een optie).” (Theaterkrant*****)

Een voorstelling voor kinderen over volwassenen (8+)
KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de volwassenen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, hoeveel stenen en fluitjes er voorbijkomen.
In 'KID.' kijken we met nieuwe blik naar kinderen en volwassenen, naar hun verschillen. Zijn die er wel? En zijn er nog andere groepen mensen? En wanneer hoor je bij een groep? En wat doen die dieren hier eigenlijk?

Een voorstelling voor volwassenen over kinderen (18+)
KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de kinderen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, welke dilemma’s en tegenstrijdigheden er voorbijkomen.
In 'KID.' onderzoekt BOG. de lijn die loopt tussen de kinderen en de volwassenen, tussen verschillende categorieën waarin mensen zichzelf en elkaar indelen. En wat doen die dieren hier eigenlijk?

In KID. speelt BOG. twee voorstellingen in één. Als kind of volwassene zie je de voorstelling beiden vanaf een andere kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

De makers vroegen aan Boris wat een volwassene is >

Eén van de dingen die kinderen niet goed kunnen volgens Guido >


van & met: Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen eindregie: Jetse Batelaan scenografie: Decoratelier Jozef Wouters kostuums: Johanna Trudzinski dramaturgie: Roos Euwe


pers

“Fenomenale voorstelling over én voor volwassenen en kinderen.Ga dit zien en neem als het even kan een kind mee (lenen is ook een optie).” (Theaterkrant*****)

“Nieuwe verrassende jeugdtheatervoorstelling KID. portretteert volwassenen op een hilarische manier.” (Focus Knack****)

“KID. is speels en stout, gelaagd en fris, interactief en intelligent.” (De Standaard****)

“KID. is een van de meest unieke, rake kindervoorstellingen van de afgelopen jaren. BOG. geeft kinderen een hilarisch maar oprecht beeld van volwassenen mee.” (Cutting Edge****)

“KID. zorgt voor een ongelooflijke portie humor en spelplezier, voor bakken zuurstof en generositeit aan het publiek. Meesterlijk weet BOG. de dynamiek aan beide kanten van de wand vast te houden. Het effect is onwaarschijnlijk bevrijdend.” (Etcetera.be*****)

Geen actuele speeltijden