Kingdom of Earth

Akkers en Velden

Sprankelend muziektheater over jonge mensen die vechten voor een beter leven

Het stormt, de dijken staan op springen en een watersnoodramp lijkt onvermijdelijk. Iedereen is vertrokken behalve Pyk, bastaardzoon van een Friese boer en een asielzoekster. Hij onderhoudt in zijn eentje de boerderij van zijn overleden vader. Onverwacht komen zijn halfbroer Lot en diens kersverse echtgenote Mirtel langs. Lot is een ziekelijke magere jongen, Mirtel een voluptueuze, aan lagerwal geraakte jonge vrouw. Er ontspint zich een gevecht om de erfenis van het huis, waarbij Mirtel wordt ingezet als schaakstuk tussen beide broers.

Kingdom of Earth, naar het toneelstuk (1968) van de beroemde Amerikaanse toneelschrijver Tennessee Williams, is een sprankelende muziektheatervoorstelling over jonge mensen die omwille van hun achtergrond buiten de samenleving vallen. Alle drie vechten ze voor een beter leven. De Fries-Nederlandstalige voorstelling speelde in 2016 in Leeuwarden en werd lovend door publiek en pers ontvangen. Daarom volgt nu een landelijke tournee. “Regisseur Jeek ten Velden heeft wonderen verricht.” (Leeuwarder Courant *****)

PERS

“Ster van de avond is Eva Meijering als Mirtel die prachtig schakelt tussen hysterie en angst, tussen domheid en berekening. (…) Regisseur Jeek ten Velden heeft wonderen verricht. (…) Adembenemend.” (Leeuwarder Courant *****)

“Het geheel is aantrekkelijk en gevarieerd, er wordt sterk geacteerd en het verhaal blijft tot het einde spannend.” (Friesch Dagblad)

“In stik, sa fol fjoer dat it dy de siken benimt.” (Een stuk, zo vol vuur dat het je de adem beneemt.) (De Moanne)

tekst: Tennessee Williams concept: Lourens van den Akker en Jeek ten Velden regie: Jeek ten Velden spel: Lourens van den Akker, Freek den Hartogh en Eva Meijering muziek: ‘Hilbrandt’ vormgeving: Sacha Zwiers en Andrea Lewis licht: Aart Laferte

Geen actuele speeltijden