Kunsthart

MUGMETDEGOUDENTAND
Première

Mark Rutte steelt de show. Een geestige en vileine ontleding van Nederland.

Kunsthart is een nieuwe Nederlandse komedie over de directeur van het Rijksmuseum Wim Pijbes, minister-president Mark Rutte, de wereldberoemde DJ Armin van Buuren en een afgevaardigde van de fietsersbond. Wim Pijbes en de vrouw van de Fietsersbond hakken tijdens een intieme ontmoeting samen knopen door, in aanwezigheid van de Nachtwacht. De vrouw van Armin van Buuren voert voorafgaand aan diens optreden tijdens de troonwisseling een opzienbarend gesprek met de chef-dirigent van het Concertgebouworkest, in aanwezigheid van een bestuurder.En Mark Rutte reageert als onverwacht kunstliefhebber vanuit het Torentje op de protesten van de kunstenaars op de bezuinigingen. 

Heel af en toe haalt kunst de voorpagina van de krant. Vaak vanwege een conflict tussen kunst en politiek. Kunsthart gaat over drie van zulke berichten uit onze recente geschiedenis.Samen schetsen deze gesprekken een beeld van de Nederlandse volksaard en hoe we ons verhouden tot de kunsten. Heeft de Nederlander eigenlijk wel hart voor kunst?

De eenakter ‘Een Eerlijk Mens’ was te zien op het Theater Festival 2013.“Mark Rutte steelt de show. Een geestige en vileine ontleding van Nederland.” (Parool)

met: Guy Clemens, Sieger Sloot, Hannah van Lunteren regie: Lineke Rijxman tekst: Nathan Vecht

UIT DE PERS

Puntig, hilarisch en soms briljant ***** (5) Het Parool

Geen actuele speeltijden