Jeugd / Familie
8+

Legends

BonteHond / Beumer&Drost

"Legendarisch leuk." (Kidsweek)

Wie wil je zijn? Ga je de rol spelen die men voor je bedacht heeft? Of schrijf je je eigen verhaal met jezelf als hoofdrolspeler? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo is een Almeerse accountant eigenlijk een behendige elf. Een uitgebluste huisvrouw een briljante kernfysioloog met telekinetische gaven en een werkloze IT’er een geliefde koning van een immens onderwaterrijk.

In Legends zien we het verlangen om uit te stijgen boven de werkelijkheid en door middel van larpen* je te meten aan de personages uit fantasyboeken en films. We zien volwassenen die ondanks alle scheve blikken van buitenaf toch doorspelen en fantaseren en daarmee, net zoals Peter Pan, altijd kind zullen blijven. Een ontroerend en geestig vervolg op de Parade-voorstelling ‘Legends of the Larps part one’ van Beumer&Drost.

concept & spel: Maurits van den Berg, Lisa Groothof, Sacha Muller regie: René Geerlings tekstbijdragen: Sofie Tseng compositie: Arend Bruijn sounddesign: Joppe Conradi lichtontwerp: Sam Beumer kostuums: Sandra Kaas dramaturgie: Judith Faas regieassistentie: Millie Lijbers decorontwerp: Marlies Schot techniek: Ramon Verhoeven, Thijs Wijnands

*Live action Role Playing


pers

"De teksten zijn geestig en de acteurs grappig. Sterk is de onderlaag van het verhaal: de fantasie-wereld verandert op den duur de houding van de personages in hun dagelijks leven. Ook daarin worden ze net ietsje heldhaftiger, waardoor ze ook over hun echte leven tevredener worden. Een geestige en soms ontroerende voorstelling." (Theaterkrant)
Lees de hele recensie >

"Legends is legendarisch leuk. De op hol geslagen fantasie van het trio en hun dramatische manier van spelen zorgen voor een hoop hilarische scènes. De spannende muziek en geluidseffecten van zoevende zwaarden en een zompig moeras zorgen ervoor dat je helemaal wordt meegesleurd in hun spel en ook wilt meedoen! Legends laat je zien dat je jezelf steeds opnieuw kunt uitvinden, maar ook dat je niet hoeft te veranderen als je dat niet wilt. Dat geldt niet alleen in het spel, maar ook in het echte leven." (Kidsweek)
Lees de hele recensie >

Geen actuele speeltijden