Merkel

Nineties productions & Orkater, i.s.m. de Coproducers

Muzikaal portret van de machtigste vrouw ter wereld

Angela Merkel, bondskanselier van Duitsland en stilzwijgend de leider van Europa, stopt. Het is het einde van een tijdperk. Nineties kruipt in de huid van de underdog uit de DDR die uitgroeide tot de machtigste vrouw ter wereld. Dit voorjaar brengt Nineties Productions in coproductie met Orkater een muzikaal portret van deze ogenschijnlijk egoloze vrouw en het gespleten Europa dat zij achterlaat.

van en met Floor Houwink ten Cate, Anne Maike Mertens, Yannick Noomen, Benjamin Moen, Annelinde Bruijs, Sannah Aukes & Niels Broos scenografie Julian Maiwald kostuumontwerp Rebekka Wörmann techniek HP Hulscher, Robert van Delft grafisch ontwerp Maartje & Merel Original foto: Armin Linnartz via Wikipedia

pers

Op nrc.nl door Marijn Lems: Angela Merkel, de held van het grijze midden

De Volkskrant door Herien Wensink: Hoe maak je theater over ‘zo’n beetje de meest on-sexy, on-operateske figuur die er bestaat’?

Merkel is een coproductie van Nineties Productions & Orkater, i.s.m. de Coproducers: een netwerk van 8 prominente theaters die jaarlijks 2 voorstellingen helpen realiseren met een bijdrage en een groot aantal speelbeurten.

 

Geen actuele speeltijden