Modern Art Revue

Alex Klaasen en Steef de Jong bundelen hun krachten en spelen een ouderwetse revue over moderne kunst.

In 2017 is het precies honderd jaar geleden dat Marcel Duchamp de kunstwereld op zijn kop zette door een gesigneerde pispot te presenteren als kunstwerk. Je zou kunnen zeggen dat hiermee de ‘moderne kunst’ begon. En daarmee misschien ook wel het gedoe. Want moderne kunst is best ingewikkeld geworden in de honderd jaar na die pispot. Want wat is kunst nou eigenlijk? Of De Modern Art Revue daar een antwoord op kan geven is nog maar de vraag. Zeker is dat het een bonte verzameling acts en nummers wordt die laat zien hoe rijk, eigenaardig en wonderschoon de wereld der kunsten is. Voor kunstminnenden én cultuurbarbaren!

"Ontroerend oerverhaal over de moderniteit’" (***** Theaterkrant.nl)

"Briljante voorstelling om van begin tot eind van te smullen." (**** Trouw)

"De Modern Art Revue is een van de allerleukste en zeker inventiefste theaterproducties van dit seizoen. Alex Klaasen is een rasperformer en Steef de Jong een allroundartiest." (***** De Volkskrant)

"Dit meesterlijke theatrale knip- en plakwerk dat een frisse blik op de moderne kunst biedt, verdient het om door heel veel mensen gezien te worden. (…) De rekwisieten en decorstukken, grotendeels met karton in elkaar geknutseld zijn kunstwerkjes op zich." ( 4,5 ster, De Telegraaf)

"Vrolijk georkestreerde chaos. Sympathiek en ontroerend kijkdoostheater. "Na Modern Art Revue kijk je met heel andere ogen naar de Schoonhovens in het Stedelijk Museum, dat is zeker." (**** Het Parool)

Geen actuele speeltijden