Bijgeboekt

Muggerwareparty

Mugmetdegoudentand
Bijgeboekt

Een bonte avond met mugmetdegoudentand!

Muggerwareparty is
een minifestival;
een kijkje achter de schermen;
een bonte avond;
een feestje op toneel dus!

Iedere avond bestaat uit vier vaste previews van voorstellingen die nog niet in première zijn gegaan. Dit programma wordt aangevuld met een bijzondere gast. Het publiek mag reageren op de voorstellingen en meepraten over de onderwerpen. Deze gesprekken helpen de theatermakers van mugmetdegoudentand verder met hun voorstelling.

De korte fragmenten komen uit de volgende vier voorstellingen:

De Eurocommissaris
In De Eurocommissaris neemt Joan Nederlof het publiek op komische wijze mee in de gedachtestroom en gedurfde ideeën van de fictieve eurocommissaris Charlotte Hajenius. Is het idee van een democratisch, verenigd Europa wel haalbaar als alle lidstaten vooral hun eigen nationale belangen nastreven?

The Gentle Woman
Wat betekent onze internetidentiteit en hoe beïnvloedt die ons echte leven? The Gentle Woman is een doodgewone vrouw wier leven geterroriseerd wordt na een virtuele misstap. Ze raakt gevangen in een vernietigende www-bubble en wordt aan de digitale schandpaal genageld. Weet zij uit de storm te ontsnappen? Een onderzoek naar identiteit, zoekresultaten, tweets en digitale zelfmoord.

Huidhonger
Christiaan Klasema, mugvormgever van het eerste uur, was jarenlang Benedictijner monnik. Lineke Rijxman vroeg zich af wat een man van 35 bezielt om in het klooster te gaan en bevroeg de mens achter de monnik. Een theatraal gesprek over god en de duivel, over stilstand en beweging, over groenten in margarinesaus.

Sombersongs
De Amerikaanse performer Baby Dee en zangeres Meral Polat zingen enkel nummers uit hun muziektheatervoorstelling Sombersongs. Een bijzonder verstilde show van een bijzonder aanwezig duo. Samen bezingen ze “the belonging in a world where dark is allowed.”

van & met: Joan Nederlof, Marcel Musters, Lineke Rijxman, Christiaan Klasema en gasten

Voorstellingen