My heart into my mouth

Stichting Espen Hjort / Het Huis Utrecht / Theater Utrecht

Trailer My Heart Into My Mouth | Espen Hjort / Het Huis Utrecht / Theater utrecht

Fysieke voorstelling over taal, mannelijkheid en verlies

Een voorstelling over de momenten waarop je iets had willen zeggen - wanneer het je niet lukte om je hart te tonen. Een stotterend duet voor twee jonge mannen. Een beeldende, fysieke punk-voorstelling over taal, mannelijkheid en verlies.

We ontmoeten twee mannen die samen iets traumatisch hebben meegemaakt. Wat ze voelen, hun situatie, kunnen ze nauwelijks in taal vangen. Op andere manieren, zoals beweging, klank, stilte en gestotter, zoeken ze een weg om hun harten te luchten. De relatie tussen taal (of juist het gebrek hieraan) en mannelijkheid staan voor Espen Hjort centraal.

De titel komt van Shakespeares Koning Lear. Dit toneelstuk, waar mannelijkheid, het lichaam en het onvermogen om je uit te drukken centraal staat, is een inspiratiebron voor Espen Hjorts project. Hij is vooral gefascineerd door het personage Cordelia, de jongste dochter van Koning Lear. Ook zij komt klem te zitten tussen de regels en eisen van communicatie. Net als zij wil Hjort in deze voorstelling de vluchtwegen uit de gevangenis van de taal proberen te vinden. Wat is de verbinding tussen stem en emotie? Tussen taal en lichaam? Wat kan je zeggen zonder het te zeggen?

Deze kleine zaal-voorstelling is een co-productie tussen Stichting Espen Hjort en Het Huis Utrecht. De komende periode wordt Hjort behalve door Het Huis ook door Theater Utrecht ondersteund in zijn ontwikkeling.

concept & regie: Espen Hjort met: Felix Schellekens, Yamill Jones vormgeving: Sanne Lips geluidsontwerp: Marko Ivic

Geen actuele speeltijden