Ophelia

De Veenfabriek

Muziektheater over liefde, kunst en waanzin naar Hamlet

Ophelia is een muziektheatervoorstelling over liefde, kunst en waanzin, geïnspireerd op het beroemdste toneelstuk aller tijden: ‘Hamlet’. De Veenfabriek zet zijn tanden in de tragische liefdesgeschiedenis van Hamlet en Ophelia, vertelt over de beroemde actrice Harriet Smithson, die heel Parijs gek maakte met haar vertolking van Ophelia, en laat zich inspireren door haar meest obsessieve bewonderaar: componist Hector Berlioz.

Wat betekent het om te twijfelen, lief te hebben en tot waanzin gedreven te worden in een tijd waarin kleingeestige leiders progressieve ideeën de kop in proberen te drukken? Net als Hamlet en Harriet zet De Veenfabriek alles op alles om met theater het verschil te maken.
‘Ophelia’ wordt een hartstochtelijke ode aan de kracht van het theater en de verbeelding. Maar vooral een verhaal over de liefde.

De Veenfabriek maakt sinds 2004 toonaangevend en razend origineel muziektheater. Dit jaar komt schrijver en regisseur Joeri Vos naast Paul Koek de artistieke leiding versterken. En er zijn nieuwe acteurs, makers en muzikanten.

met: Jacobien Elffers, Phi Nguyen, Ton van der Meer, John van Oostrum, e.a. tekst: William Shakespeare, Hector Berlioz, Joeri Vos regie: Joeri Vos 

Geen actuele speeltijden