Pier

Toneelgroep Genesius
Verhuring

Reconstructie van momenten en gebeurtenissen uit het leven van verpleegkundige Pier Ferket

Pier is een heel gewone man. Met een hele gewone baan, een gewone vriendin, en met gewone hobby’s. Een man met een heel gewoon leven. Maar wat als al die gewone zaken niet helemaal lopen zoals je zou willen. Onzichtbaar voor iedereen, stapelen de irritaties en frustraties zich op, totdat de grens in je hoofd wordt overschreden. En wat dan?

De term ‘verward persoon’ komen we de laatste tijd steeds vaker tegen in het nieuws. Iemand gooit zijn hele inboedel op straat, staat schreeuwend op het dak van zijn huis of steekt het in brand. Vaak wordt alleen de daad of misdaad van zo’n persoon belicht en maar heel zelden de aanleiding van dit ‘verwarde’ gedrag.

In Pier zien we de reconstructie van momenten en gebeurtenissen uit het leven van verpleegkundige Pier Ferket, die uiteindelijk leiden tot een, voor bijna iedereen, onbegrijpelijke gebeurtenis. Pier is een rauwe voorstelling, muzikaal, soms luchtig, maar ook indringend.

spel: Franklin van der Erf, Filip Joele, Robert Klein, Maria Eldering, Atie van Bockxmeer, Filip Joele, Naomi Ebbeling, Nicolette Knape, Leo Commandeur, Joke Eldering tekst: Jan Sobrie regie: Marcel Kragt techniek: Arne Hendriks regieassistentie: Riet van Gent

 

Voorstellingen