QUE SERA SERA…

TG Stan

In april 1962 schrijft François Truffaut een brief aan Alfred Hitchcock…

Voor de nieuwe productie Que Sera Sera… begeven Damiaan De Schrijver, Bert Haelvoet en Matthias de Koning van het Vlaamse Tg STAN zich op het domein van de film. Waar komen film en theater elkaar tegen? Waar botsen ze en waar versterken ze elkaar? Divers bronmateriaal zoals interviews die Alfred Hitchcock gaf aan onder meer François Truffaut en Andy Warhol vormt het vertrekpunt van de voorstelling.

Toneelspelersgezelschap STAN, acroniem voor Stop Thinking About Names, is een theatercollectief dat de toneelspeler centraal stelt en sterk gelooft in het principe van de soevereine acteur: hij is zowel speler als maker. Ze koesteren een rotsvast geloof in de ‘levende’ kracht van theater: de voorstelling is geen reproductie van een aangeleerd iets, maar wordt elke avond opnieuw gecreëerd, samen met het publiek.

van & met: Bert Haelvoet, Damiaan De Schrijver, Matthias de Koning tekst: Le Cinéma Selon, Alfred Hitchcock, François Truffaut e.a.

PERS

"Tot tranen toe hebben we gelachen met het hilarische Que sera sera van Tg STAN, dat in Kc Nona in Mechelen in (avant-)première ging." Concert News ★★★★★

"Het is de ongepolijste oprechtheid die het werk van tg STAN, ook in hun ode aan Hitchcock en Truffaut, na dertig jaar nog steeds zo krachtig maakt." De Morgen ★★★★

"Que Sera Sera is doorzeefd met een heerlijke klunzigheid." Het Nieuwsblad ★★★★

 

Voorstellingen