Jeugd / Familie
8+

Ruimtevlucht

Het Houten Huis / Holland Opera

Een beeldende voorstelling vol livemuziek, zang en dans

Een ruimteschip vertrekt naar een beter leven. Mensen en andere dieren dringen om binnen te komen, maar de selectie is streng. Alleen de besten mogen aan boord. Als het schip opstijgt kijken de passagiers naar de verwoeste aarde. Er is geen tijd om lang te treuren, want zij zijn de elite, het beloofde volk dat de beschaving moet redden. Maar aan boord blijkt een verstekeling... Ruimtevlucht is een beeldende voorstelling vol livemuziek, zang en dans over de ‘verstekeling’ die je onherroepelijk in je meedraagt.

In Ruimtevlucht kijkt en luistert u naar de kenmerkende composities van Houten-Huismuzikant Martin Franke, verstrengeld met de toegankelijke, nieuwe opera van Holland Opera. Onder regie van Elien van den Hoek resulteert dit in een fonkelnieuw universum van beeldend theater met absurde humor, betoverende zang en livemuziek.

van & met: Martin Franke, Niek Idelenburg, Björk Níelsdóttir, Bilal Bachir e.a. concept & regie: Elien van den Hoek decor: Douwe Hibma, Marlies Schot techniek: Gerrit Schilp

PERS

De poëtische gelaagdheid van Het Houten Huis is zeldzaam. Dit jonge gezelschap ontwikkelde een wonderschone visuele theaterstijl.NRC Handelsblad★★★★

Met alle tekstuele, visuele en muzikale vondsten onderstreept Holland Opera opnieuw dat het kan: opera met humor en diepgang maken voor jong en oud.Theaterkrant  ★★★★ (over Uitvinders)

Voorstellingen