A seat at the table

Black Sheep can Fly/ Alles voor de Kunsten/ Het Nationale Theater/ Likeminds

Ontroerend en vlijmscherp portret van racisme

A Seat At The Table is een vlijmscherpe voorstelling over liefde en haat voor het vaderland. Een ontroerend, humoristisch en kritisch portret van hoe racisme zich manifesteert in onze samenleving. In een reeks anekdotes vertellen de vier acteurs over intimiderende en pijnlijke incidenten waarin ze persoonlijk te maken hadden met discriminatie. Saman Amini, van Iraanse afkomst, en de zwarte mannen Yannick Jozefzoon en Werner Kolf ondervonden het aan den lijve. De blanke Vlaming Ward Kerremans zag hoe het klasgenoten en vrienden overkwam.

Theatermaker Saman Amini (1989) timmert al een tijdje aan de weg en zijn ster is snel rijzende. Hij was een van de makers/schrijvers van de hit voorstelling Nobody Home (2014) vlak na zijn afstuderen, maakte samen met zijn partner en co-schrijver Nima Mohaghegh de bejubelde solo Samenloop van Omstandigheden (# 2 Volkskrant) in 2017/2018, speelde de sterren van de hemel in The Nation (2017) bij het Nationale Theater en produceert met zijn eigen stichting Black Sheep can Fly voorstellingen en films. Of dat nog niet genoeg is, schrijft en maakt hij ook nog eens muziek. Kortom, een echt multitalent. In al zijn projecten zoekt hij naar verhalen waar een menselijk en maatschappelijke urgentie in zit en naar de verbinding met het publiek en de maatschappij.

Het stuk was in juni 2017 een van de smaakmakers op Oerol. 

concept: Nima Mohaghegh, Saman Amini tekst: Saman Amini, Nima Mohagegh i.s.m. Ward Kerremans, Yannick Jozefzoon, Werner Kolf regie, muziek: Saman Amini spel: Saman Amini, Ward Kerremans, Leandro Ceder, Anton de Bies eindregie: Arie de Mol dramaturgie: Nima Mohaghegh scenografie & licht: Alaa Minawi kostuums: Dymph Boss,

PERS

"Saman Amini geeft pijnlijke, actuele voorbeelden van hedendaags racisme in Nederland. Soms op humoristische toon, soms hard". (Volkskrant ****)

"Urgent en belangrijk theater over alledaags racisme" (Parool)

Geen actuele speeltijden