Seks(e)(n)

de KOE / mugmetdegoudentand

Remake van negentiende-eeuws Temptation Island

In Die Wahlverwandtschaften uit 1809 zet Goethe twee koppels neer op een landgoed en observeert hun reacties. Volgen zij hun driften? Of zijn hun beslissingen rationeel? Een negentiende-eeuws Temptation Island met een catastrofaal einde. Ruim twee eeuwen later brengen de KOE en mugmetdegoudentand een nieuwe versie. In 1809 waren wij nog afhankelijk van de natuur, anno 2019 hebben we de natuur haar onvoorspelbaarheid afgenomen. Hoe vergaat het de koppels nu?

Mugmetdegoudentand is een eigenzinnig Amsterdams theatergezelschap dat al meer dan dertig jaar succesvol theater en af en toe televisie maakt. De groep maakt nieuw Nederlands repertoire dat de tijdgeest met persoonlijke stem beschrijft. De KOE is een theatergezelschap dat spitse, geestige en persoonlijke voorstellingen met een (schijnbaar) apolitieke boodschap maakt, wars van alle theatercodes en –conventies. Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale overheid met de hulp van Gallop Tax Shelter. In coproductie met Het Laatste Bedrijf.

van & met: Lineke Rijxman, Natali Broods, Willem de Wolf, Peter Van den Eede decor, licht & geluid: Bram De Vreese, Shane Van Laer 

Voorstellingen