Jeugd / Familie
Jongeren
12+

Snowflake

De Toneelmakerij

If you’re not online, you’re nowhere

Snowflake* is een bloedstollende whodunnit in het theater. Ongeschikt voor huilers, crybabies en bange millenials. Ongeschikt voor snowflakes dus.

Nietsvermoedend staan acht jonge mensen in de stilte voor een sneeuwstorm die zijn weerga niet kent. Sofie leert zo snel mogelijk Koreaans (S ♥ K-pop), Nada experimenteert met dickpicks en pussyplaatjes, Jessie heeft 150k volgers (en 1 echte vriend), Samy moet bewijzen dat hij een ‘echte man’ is (hoe dan?), Felix zoekt hulp (maar niemand hoort hem), Ezra is online opzoek naar zijn grote liefde, Job is een oppertrol en Fay weet het zeker, zij wordt de nieuwe Edward Snowden.

Het zijn allemaal snowflakes: kwetsbaar voor comments, ranking, shaming. Ze kennen elkaar, maar hebben zonder dat ze het van elkaar weten allemaal hetzelfde mysterieuze contact in hun telefoon staan: Red Rabbit. Wie is dit? Waarom weet hij zoveel? En wat gebeurt er als je niet naar hem luistert

*Snowflake was de belediging van het jaar 2016. Een snowflake is een gevoelig tiepje, niet bestand tegen andere meningen dan die van hemzelf.

#huiliehuilie #crybaby #snowflake #haterswillbehaters #whining #milennials #generationsnowflake

tekst: Daniël van Klaveren regie: Paul Knieriem spel: Yamill Jones, Gonça Karasu, Daniël van Klaveren, Stefanie van Leersum dramaturgie: Paulien Geerlings decor- & video-ontwerp: Wikke van Houwelingen, Marloes van der Hoek video-advies: Willem Weemhoff kostuumontwerp: Jorine van Beek lichtontwerp: Gé Wegman


pers

"Daniël van Klaveren schreef een scherpe tekst met humoristische dialogen en een verhaal dat je bij de keel grijpt. Het sterke acteerwerk en spannende verhaal houden je op het puntje van je stoel." (Trouw)

"Een bloedstollende whodunnit met een even verrassende als verontrustende ontknoping." (Scènes)

Geen actuele speeltijden