Jeugd / Familie
8+

SPIJKER

De Toneelmakerij

"Een flitsende, flink schurende voorstelling." (Scènes ****)

Spijker heeft onmogelijke ouders. Zijn moeder komt erachter dat zijn vader zijn baan kwijt is. Dat probeerde hij geheim te houden, maar toen dat mislukte werden ze nog onmogelijker dan normaal. Nu zijn ze uit elkaar, maar er is te weinig geld om te verhuizen dus hebben ze alles door de helft gedaan. Maar hoe splits je één W.C., of één keuken? En hoe werkt dat met één kind?
Spijker is een schrijnende komedie over een binnenste buiten gedraaide wereld, een hysterische moeder en een punctuele vader en over twee kinderen die recht door zee gaan waar volwassenen liever een omweg nemen. Lukt het ze om Spijkers ouders weer bij elkaar te brengen? 

tekst: Roel Adam regie: Liesbeth Coltof spel: Roel Adam, Tine Cartuyvels, Debbie Korper, Phi Nguyen

pers

"Met Spijker heeft De Toneelmakerij wel weer een ernstig en grappig pleidooi in huis om vooral de stem van het kind te blijven horen, ook al 'doen je oren pijn van het luisteren'." (Volkskrant ****)
 
"Een pleidooi voor fantasie. Fonkelende tekst, pakkende regie, goed decor, lekkere kostuums en pruiken. Een bijzonder leuke voorstelling over een voor veel kinderen zwaar probleem."
(Theaterkrant ****)

"Toneelschrijver Roel Adam levert knap werk af met veel symboliek zonder dat dit ook maar een moment onduidelijk wordt. De gelaagdheid van zijn ook vaak erg geestige verhaal is tamelijk briljant. Een flitsende, flink schurende voorstelling." (Scènes ****)

 

 

Geen actuele speeltijden