Spinoza

Het Zuidelijk Toneel / De Verwondering

#3 in deze filosofenreeks: voor iedereen die af en toe nadenkt

Eindelijk! Nederlands bekendste filosoof, Baruch Spinoza, is aan de beurt. Spinoza leeft en is brandend actueel. Naast zijn bevlogen en rationeel onderbouwde boodschap van vrede, vrijheid en openheid staat een man van vlees en bloed, heen en weer geslingerd tussen eenzaamheid, vrijheid, strijd en verzet. Hij toont dat er géén kloof kan zijn tussen overtuiging en het eigen leven, tussen denken en praktische wijsheid, tussen idealen en politiek realisme. Een voorstelling voor jonge idealisten, oude krokodillen en iedereen die af en toe eens nadenkt.

Spinoza is, na Socrates en Marx, nummer drie van deze aansprekende, humorvolle en onderhoudende filosofenreeks. Filosofen worden tot leven gewekt en kijken terug op leven, werk en de erfenis. Leer en geniet van het vakmanschap van bedenker en regisseur Stefaan Van Brabandt en het spel van Han Kerckhoffs.

De pers over Marx: “Het scherpste politieke theater dat ik in tijden heb gezien. Confronterend en prikkelend. We gingen aangevuurd en gloedvol naar buiten.”

concept en regie: Stefaan Van Brabandt spel:Han Kerckhoffs dramaturgie: Wannes Gyselinck artistiek advies: Piet Menu 

Geen actuele speeltijden