Jeugd / Familie
6+

Vadertje & moedertje

BonteHond

BonteHond zet in deze zeer geestige voorstelling vraagtekens bij burgerlijke vanzelfsprekendheden.” (Theaterkrant)

Sla een willekeurige speelgoedfolder open en je ziet een wereld in roze en een in blauw, poppen en auto’s, meisjes en jongens. De een schijnt te dromen van stofzuigers en baby’s, de ander van vliegtuigen en boormachines. Zij veegt de vloer en poetst het koper, hij verkent als astronaut het universum. Het meisje is mooi en gehoorzaam, de jongen stoer en actief. En zo is het, zo wordt ons dat verteld, al jaren en jaren en jaren. Maar waarom toch? Vadertje & moedertje gaat over sprookjes en hoe deze middeleeuwse verzinsels nu nog steeds onze moraal en onze rolverdeling bepalen.

eXtra: speel vadertje en moedertje met BonteHond!
BonteHond nodigt je voorafgaand aan de voorstelling uit: kom vadertje en moedertje spelen. Ze storten een berg speelgoed in de foyer en nodigen iedereen uit om vrij te komen spelen. Onder begeleiding van een theaterdocent.


tekst: Sanne Schuhmacher regie: René Geerlings muziekdecor: Reinier van Harten spel: Tessa Jonge Poerink, Michiel Blankwaardt, Manon Nieuweboer, Reinier van Harten dramaturgie: Judith Faas


pers

Alles klopt in deze voorstelling. Het decor, de spelers, het verhaal, de humor. Herkenbaarheid is de grote kracht van Vadertje & Moedertje. BonteHond zet in deze zeer geestige voorstelling vraagtekens bij burgerlijke vanzelfsprekendheden.” (Theaterkrant)

De acteurs van BonteHond geven hilarisch vorm aan dit lekker opruiend omdenktheater. (de Volkskrant)

 Een uur lang klopt alles. Vier acteurs, in de regie van René Geerlings, weten een wereld op te roepen waarin alles kan. Ze weten het jonge publiek in rap tempo van hevig ontroerd naar hikkend van de lach te brengen, van een staat vol van argwaan naar een van grote overgave.” (Leeuwarder Courant)

 

Geen actuele speeltijden