In Vrede

BERG&BOS
Première

Hoe genadeloos zijn de wapens waarmee wij ons beschermen tegen verlies, verdriet en schuld?

74 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog schetst In Vrede hoe de littekens die deze oorlog heeft achtergelaten, ook nu nog zijn impact heeft op onze samenleving.

Een man ontdekt op latere leeftijd zijn verborgen Joodse identiteit. Een onbekend familielid hield dit geheim en gaat daar een leven lang gebukt onder. Een bejaarde dochter leidt een teruggetrokken bestaan en zit zo de schuld van haar allang overleden ‘foute’ moeder uit. Een jonge man die in vrede is opgegroeid, raakt in paniek van de beladen oorlogsgeschiedenis van zijn huis. En daar doorheen loopt Nabil, die net is gevlucht uit een oorlog die vandaag woedt. Hij is op zoek naar zijn plek in een wereld, waar mensen 70 jaar oude wonden likken zonder dat ze hem lijken te zien.

In Vrede slaat een brug tussen vroeger en nu. Het vertelt een verhaal dat zijn fundament heeft in de Tweede Wereldoorlog en bevraagt in hoeverre we het motto ‘Dit nooit meer’ dat daaruit voortkwam ook echt aan het waarmaken zijn.

tekst: Rik van den Bos regie: Eva Line de Boer spel: Paul R. Kooij, Annet Malherbe, Maurits van den Berg, Yara Alink, Armand Rosbak en Wendell Jaspers e.a. muziek: Jan en Keez Groenteman

Geen actuele speeltijden