Jeugd / Familie
Jongeren
9+

Zin

BonteHond

Smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven

De gastvrouw van de avond zit vol goede moed. Met een prachtig programma en alle geloof in de goedheid van de mens zal zij vanavond het langvingerig spookdiertje van zijn ondergang redden. Maar naar mate de avond vordert, de gasten zich niet gedragen zoals ze zouden moeten en er steeds meer mis gaat, rijst de vraag: heeft dit zin?!

ZIN is een benefietevenement dat aan zinloosheid ten onder dreigt te gaan - tot uit onverwachte hoek existentiële redding komt. 'ZIN' speelt met tijdloze zingevingsvragen over het leven in het algemeen en over het redden van de wereld in het bijzonder. Er is een lied en er zijn pannenkoeken. 'ZIN' is een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven.

concept: Karlijn Sonderen, Annelies Appelhof gecreëerd door: Annelies Appelhof spel: Ariadna Rubio Lleo, Annelies Appelhof dramaturgie: Aukje Verhoog muziek: Reinier van Harten scenografie: Calle de Hoog kostuums: Nicky Nina de Jong videografie: Astrid van der Velde spelregie: Sanne Nouws eindregie: René Geerlings


Deze voorstelling is een onderzoeksproject, binnen de Nieuwe Makers regeling, van Karlijn Sonderen en Annelies Appelhof, winnaars van de STIP Jeugdtheaterpitch 2013. Eerder maakten zij bij BonteHond 'ECHT/NEP!' en 'Voor de zekerheid'.

 
De pers over 'ECHT/NEP!'

“En alsof het niets is, legt ze hupsakidee even de kern van het gedachtengoed van Plato, Descartes en Locke uit op kinderniveau. Annelies Appelhof en medespeler Thijs Bloothoofd zijn allebei ontwapende geloofwaardig in de doortrapte maar speelse manier waarop ze het publiek uitdagen niet alles zomaar voor zoete koek aan te nemen. Het publiek op het verkeerde been zetten gebeurt zo consequent, dat het een bewonderenswaardig kunst op zich wordt." (NRC Handelsblad)

 

Geen actuele speeltijden